Με ενισχυμένο προϋπολογισμό το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η προετοιμασία ενόψει του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το ερχόμενο καλοκαίρι αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, και με τη συμμετοχή του προέδρου της Κ.Ε. Φάρις, Παντελή Δρούγα, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ, Λίντας Καπετανέα, και υπηρεσιακών στελεχών της Κ.Ε. Φάρις.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν θέματα τα οποία σχετίζονται με τον υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό που από φέτος αναμένεται να αγγίξει τα 650.000 ευρώ την υπό κατάρτιση προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας, αλλά και λειτουργικά θέματα του Φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της προγραμματικής σύμβασης θα διασφαλιστεί σταθερή χρηματοδότηση στο Φεστιβάλ για την επόμενη τριετία. Άλλωστε, ήδη για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έχει πιστωθεί σε λογαριασμό της Κ.Ε. Φάρις ποσό 200.000 ευρώ ως προκαταβολή της χρηματοδότησης του υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η καλλιτεχνική διευθύντρια, απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτικών ομάδων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα για πρώτη φορά περιλαμβάνεται παράσταση από χορευτές ΑμΕΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος