Λακωνία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πυρί Σπάρτης (φωτό-βίντεο)

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου ERRICSON που επιχειρούσε στην φωτιά

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη απο τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Πυρί Λακωνίας, κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, η φωτιά στα όρια των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα έχει τέσσερα μεγάλα μετώπα, μήκους 3-4 χλμ., ένα εκ των οποίων κατευθύνεται προς το Λυκοβουνό, ενω η περιοχή έχει καλυφθεί απο πυκνούς μαύρους καπνούς.

Η φωτιά στην περιοχή “Μαντρίτσα” λόγω και των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στη περιοχή έχει πάρει διαστάσεις και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Επι τόπου επιχειρούν 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Κινητοποίηση υπάρχει και απο εθελοντικές ομάδες και τους ΟΤΑ.

ΕΡΤ

Οι άνεμοι που έχουν γυρίσει στέλνουν την φωτιά προς το χωριό Δαφνί του δήμου Ευρώτα χωρίς όμως να υπάρχει προς στιγμήν κίνδυνος καθώς βρίσκεται περίπου 1-2 χλμ. απο το μέτωπο της φωτιάς. Οι κάτοικοι οργανώνουν γραμμή άμυνας με μικρά υδροφόρα μηχανήματα, ενω επι τόπου βρίσκονται ήδη δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβετικής και του δήμου. Οι ζημιές έχουν περιοριστεί σε ελαιόδεντρα και θαμνώδης περιοχή, χωρίς να έχει υποστεί ζημιά κάποια κατοικία.

Λακωνία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πυρί Σπάρτης (φωτό-βίντεο)

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου ERRICSON

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές πριν απο λίγη ώρα, αναγκαστική προσγείωση στο παλαιό αεροδρόμιο της Σπάρτης που βρίσκεται στο Πυρί, έκανε ελικόπτερο ERRICSON που επιχειρούσε στη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή λόγω μηχανικής βλάβης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Λακωνία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πυρί Σπάρτης (φωτό-βίντεο)

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος