Λακωνία: Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή του Παναγιώτη Κρεββατά στην Επανάσταση “

Επιστημονική Ημερίδα Ιστορίας με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή του Παναγιώτη Κρεββατά στην Επανάσταση: “…ἦτον ἄνθρωπος μὲ νοῦ καὶ πολλὰ ὠφέλιμος γιὰ τὴν Πατρίδα”» διοργανώνει ο Φορέας Ιστορικής Έρευνας «Σπάρτη 2034», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο (30 Μαρτίου 2024) στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας (2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου).

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο των εν Αττική Λακεδαιμονίων, την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Δημοτικής Κοινότητας Μυστρά, και τη συμμετοχή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και του νεοσύστατου Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.sparti2034.gr.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

18:00 – Καλωσόρισμα από τον Νίκο Ι. Καρμοίρη, Ιστορικό και Ιδρυτή του Φορέα Ιστορικής Έρευνας «Σπάρτη 2034»
18:10 – Προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ποιος ήταν ο Κρεββατάς;»
18:15 – Χαιρετισμοί Επισήμων Αρχών

Α’ Μέρος – Συντονιστής: Νίκος Ι. Καρμοίρης
18:30 – Μελέτης Η. Μελετόπουλος, Διδάκτωρ  Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης: «Ο Παναγιώτης Κρεββατάς στον λαβύρινθο του πελοποννησιακού πολιτικού συστήματος»
18:45 – Γιάννης Ν. Τσουλόγιαννης, Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Β’/θμιας Εκπαίδευσης: «Παναγιώτης Κρεββατάς: Βίος και έργο»
19:00 – Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών: «Προσεγγίσεις στη βιογραφία του Παναγιώτη Κρεββατά» 
19:15 – Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος: «Oι δομές της οθωμανικής διοίκησης του Μοριά, Mουσουλμάνοι & Xριστιανοί, η περίπτωση του Μυστρά»
19:30 – Διάλειμμα 10’ λεπτών 

Β’ Μέρος – Συντονιστής: Γιάννης Ν. Τσουλόγιαννης
19:45 – Σωτήρης Λεβέντης, Φιλόλογος, Βιβλιοθήκη της Βουλής: «Λεπτές Ισορροπίες στη Διοίκηση: Βουλευτικό, Γερουσία και ο Παναγιώτης Κρεββατάς»
20:00 – Άννα Κάνδια, Επιμελήτρια Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος: «Παρουσίαση των κειμηλίων της οικογένειας Κρεββατά του Μυστρά, που φυλάσσονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, καθώς και στοιχείων που προκύπτουν από το αρχείο του Παναγιώτη Κρεββατά που είναι κατατεθειμένο στο Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων της ΙΕΕΕ»
20:15 – Νίκος Ι. Καρμοίρης, Ιστορικός (MSc Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία): «Ποια η σχέση του Ελευθερίου Βενιζέλου με τους Κρεββατάδες του Μυστρά;»
20:30 – Παναγιώτης Παπαλεξανδράκος, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Ιατρός-Αλλεργιολόγος, Απόγονος Οικογένειας Κρεββατά: «Ο Άρχοντας Επαναστάτης»
20:45 – Ανοιχτή Συζήτηση
21:00 – Ευχαριστίες, Λήξη ημερίδας

Λακωνία: Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή του Παναγιώτη Κρεββατά στην Επανάσταση “
Αφίσα της Επιστημονικής Ημερίδας Ιστορίας με θέμα “Ο ρόλος και η συμβολή του Παναγιώτη Κρεββατά στην Επανάσταση”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος