Κώστας Μπακογιάννης στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Το απόλυτο αυτοδιοικητικό success story ο δήμος Καλαμάτας”

Ως το “απόλυτο αυτοδιοικητικό success story” χαρακτήρισε την πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή.

Ο κ.Μπακογιάννης κήρυξε, την Παρασκευή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την έναρξη των εργασιών της 5ης Επιστημονικής Συνάντησης ενώ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό μας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αναλάβει η αυτοδιοίκηση δομές υγείας, εξάροντας το ρόλο και την αποτελεσματικότητά της, την περίοδο της πανδημίας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε επίσης για τη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο δήμος του με το δήμο Καλαμάτας με όρους «ψηφιακής μετάβασης» σημειώνοντας πως η Καλαμάτα έχει κάνει σημαντικά βήματα και σε αυτό τον τομέα. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε τεχνικό επίπεδο μέσω της “Ανάπλασης Α.Ε.” και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
“Εχουμε κοινές ανησυχίες για τη σημασία του ανθρωποκεντρικού ανασχεδιασμού των πόλεων μας βάσει των αρχών της βιωσιμότητας και της αειφορίας, έχουμε μια καλή συνεργασία που μπορούμε να εμβαθύνουμε στα ζητήματα πολιτισμού και ασφαλώς ο Δήμος Αθηναίων κι εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διεκδίκηση της Καλαμάτας να είναι μία από τις 100 ευρωπαϊκές κλιματικά ουδέτερες πόλεις κι έτσι να είναι η Καλαμάτα ένας πρέσβης της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στο δημαρχείο της Καλαμάτας με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλου. Οι δύο αυτοδιοικητικοί είχαν τη δυνατότητα, παρουσία συνεργατών τους να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε σειρά ζητημάτων. Επίσης, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων στους τομείς της τεχνολογίας – καινοτομίας και του πολιτισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος