Κώστας Γουλιάμος: “Στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας – από την κοινωνία της γνώσης στην οικονομία του πολέμου” (ηχητικό)

Ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου ερευνών για την οικονομία και τη διοίκηση (IREM) και πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου (EUC) Κώστας Γουλιάμος, είναι ο κεντρικός ομιλητής του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που ξεκίνησε σήμερα (21/10) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Γουλιάμος προσκεκλημένος στην εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας “Δώδεκα – μία… ψυχραιμία” συζητά με την Μαρία Τομαρά, για την “στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας – από την κοινωνία της γνώσης στην οικονομία του πολέμου” (θέμα της ομιλίας του στο συνέδριο), για την “μεταβολή” του κόσμου, για την δημιουργία “χρήσιμου εχθρού” και “χρήσιμου ηλίθιου”.

Απαντά στα ερωτήματα αν υπάρχει και “χρήσιμος αφελής”, κατά πόσο μπορούμε να ξέρουμε αν είμαστε στη “σωστή πλευρά της ιστορίας” σ’ έναν κόσμο που είναι υπό μεταβολή, ενώ από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει η τέχνη, αλλά και η γενέτειρά του, η Καλαμάτα όπου πάντα επιστρέφει.

Ακούστε αναλυτικά:

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/kostas-goyliamos-stin-ert?si=ec71131cc8b74cfe8e8be9609e40685f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος