Κάτω Αμπελόκηποι Μεσσηνίας: Πεζοπορική ξενάγηση στο Μηναγιώτικο Μονοπάτι

Η πρώτη οργανωμένη πεζοπορική ξενάγηση, στο μοναδικό παραποτάμιο Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000 που συνδιοργανώνεται από 7 φορείς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (21 Αυγούστου).

Στο πλαίσιο ανάδειξης των νέων φυσικών και πολιτιστικών πόρων που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του μονοπατιού Μηναγιώτικου Natura 2000 (εντυπωσιακό σπήλαιο με σταλακτίτες, δύο μεσαιωνικές εκκλησίες, ένας μεσαιωνικός υδρόμυλος και μια γέφυρα εποχής), το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φοινικούντας και τις Κοινότητες Αμπελοκήπων, Καλλιθέας, και Φοινικούντας του Δήμου Πύλου Νέστορος καθώς και την Κοινότητα Μηλίτσης του Δήμου Μεσσήνης, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά πεζοπορική ξενάγηση στο τμήμα του μονοπατιού Κάτω Αμπελόκηποι – Σπήλαιο σταλακτιτών συνολικής χρονικής διάρκειας 3 ωρών (14 Km).

Ειδικότερα, η πεζοπορία θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 8:00 π.μ. από την είσοδο του οικισμού των Κάτω Αμπελοκήπων (info kiosk μονοπατιού) και η επιστροφή θα γίνει από συντομότερη πεζοπορική διαδρομή καθώς παρακάμπτονται δύσκολα τμήματα του μονοπατιού και γίνεται ξενάγηση σε νέα τμήματα.

Η πεζοπορική ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του οικισμού Κάτω Αμπελοκήπων, όπου κάτω από την κληματαριά του ιστορικού οινοκαφεπαντοπωλείου «Ελβετία» (έτος λειτουργίας 1937) θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα (μπουφές), ενώ θα υπάρξει ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται άμεσα για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων του νότιου γεωγραφικού τμήματος του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος