Καρδαμύλη: Παρουσίαση του βιβλίου «Το στραβοπάτημα» της Όλγας Προφίλη

Παρουσίαση του βιβλίου «Το στραβοπάτημα» της συγγραφέως Όλγας Προφίλη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Καρδαμύλη στην αυλή της Καμάρας την Παρασκευή (25 Αυγούστου 2023) στις 8.30 μ.μ.. Η συγγραφέας και ο δημοσιογράφος Θανάσης Λαγός θα συζητήσουν για το βιβλίο ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η Μαρικαίτη Γεωργοτά.

Στο βιβλίο « Με φόντο τις Βρυξέλλες, το Παλέρμο και τη Μάνη, δύο στάσεις ζωής έρχονται αντιμέτωπες με απρόβλεπτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες συνέπειες…». και οι πρωταγωνιστές αναρωτιούνται «Τι είναι ο έρωτας; Θεός, Διάβολος ή κατάσταση ψυχής; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος παράφορα ερωτευμένος όταν ξεπεράσει τα όριά του και χάσει τον έλεγχο του εαυτού του; Πόσο μπορεί να διεισδύσει μέσα του ένας Άλλος;»

Η Όλγα Προφίλη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου έζησε μέχρι τα 18 της. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία και Γλωσσολογία καθώς και Γεωγλωσσολογία Λατινογενών Γλωσσών στην Γκρενόμπλ. Eκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή πάνω στο κατωιταλικό ιδίωμα της Απουλίας. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στην Γκρενόμπλ και την Οξφόρδη και στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχικά ως μεταφράστρια και, στη συνέχεια, ως υπεύθυνη για την προώθηση και διατήρηση των μειονοτικών γλωσσών και πολιτισμών. Απασχολήθηκε επίσης, στον τομέα ενημέρωσης του γυναικείου κοινού στις χώρες της Ευρώπης και υπήρξε πρόεδρος του Προσωπικού της Επιτροπής. Μιλάει έξι γλώσσες και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στις Βρυξέλλες, την Καρδαμύλη και το Μπουένος Άιρες. Επίσης κυκλοφορεί και το μυθιστόρημά της Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες (2015).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος