Καρδαμύλη: Έκθεση εικαστικών με τίτλο “Μικρόκοσμος” στο παλιό σχολείο

Η έκθεση “Μικρόκοσμος” του Δημήτρη Πολυξά, πραγματοποιείτε το παλιό σχολείο της Καρδαμύλης, μέχρι το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023.

Είναι η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού – μουσικού Δημήτρη Πολυξά, με 15 έργα, αναπαραγωγές από τρισδιάστατες εικόνες, πάνω σε καμβάδες. Τα αυθεντικά, είναι φτιαγμένα από ξυλεία ως επί το πλείστον, και άλλα υλικά περί τα 1800 διαφορετικά στοιχεία, ζωγραφισμένα με ακριλικά χρώματα.

Η δε καστροπολιτείες φτιαγμένες από ξύλο ελιάς, είναι κάτι δεν έχει ξαναδεί ο επισκέπτης. Είναι αυτές που δημιουργεί ο Δημήτρης Πολυξάς, εδώ και 40 χρόνια, και τότε που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την μέσα Μάνη, με τα κάστρα της Βάθειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αυτό ήταν και το πρώτο ερέθισμα για να ξεκινήσει τα έργα του.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες κάθε μέρα από της 18.00 έως 21.00

Ο Δημήτρης Πολυξάς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του ζωγράφου Ιωάννη Πολυξά. Έχει σπουδάσει μηχανικός και αρχιτεκτονική. Ζει στην Ελβετία, εδώ και 43 χρόνια, με την οικογένεια μου. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική, τη γλυπτική, κεραμική, ζωγραφική, και άλλα. Στη Μάνη μένει κατά μεγάλα διαστήματα και ασχολείται με τις κατασκευές από ξύλο ελιάς, και τα τελευταία 6 χρόνια με τρισδιάστατες εικόνες.

Καρδαμύλη: Έκθεση εικαστικών με τίτλο “Μικρόκοσμος” στο παλιό σχολείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος