Καλαμάτας: Διήμερο εκδηλώσεων από το Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ξεκινά δυναμικά τις εκδηλώσεις του το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Νοεμβρίου. Το Σάββατο (18 Νοεμβρίου 2023) ξεκινά το 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με δύο Masterclasses και μία συναυλία ενώ την Κυριακή (19 Νοεμβρίου 2023) ένα τσουβάλι παραμύθια θα περιμένει το κοινό την αίθουσα του Ωδείου.

MASTERCLASSES

Το Σάββατο (18 /11), στις 10:00 π.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Κ. θα πραγματοποιηθούν δύο masterclass των Giampaolo Bandini (κιθάρα) & Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν). Οχτώ σπουδαστές κιθάρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Giampaolo Bandini. Την ίδια μέρα και ώρα, ο κορυφαίος μπαντονεονίστας Cesare Chiacchiaretta θα παραδώσει ένα σεμινάριο ανοιχτό σε όλους τους φίλους της μουσικής για την άρθρωση, τον ήχο, τις αναπνοές και την ερμηνεία, χρησιμοποιώντας μουσικά παραδείγματα.
Η συμμετοχή στα masterclass είναι 30 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977629389.
για τα σεμινάρια αλλά και για όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.kalamataguitarfestival.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Την ίδια μέρα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, ώρα 20:30, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124) θα δοθεί μια μοναδική παράσταση «TANGO Y FOLIA» από το κορυφαίο ντουέτο Tango. Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φιλοξενεί τους Ιταλούς Giampaolo Bandini (κιθάρα) & Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν). Οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες που με την κιθάρα και το μπαντονεόν έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη διεθνή μουσική σκηνή παίζοντας στα σπουδαιότερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο θα ταξιδέψουν το κοινό με τα δημοφιλέστερα έργα του A.Piazzolla αλλά και έργα των L.Brouwer και M.D.Pujol που έχουν αφιερωθεί στο ντουέτο.

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00 & 18:00-20:00 Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ
Τα παραμύθια στο Ωδείο επιστρέφουν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι!

“Μια φορά κι έναν καιρό, να που ξαναγύρισαν στου Ωδείου τη φωλιά, παραμύθια απ’ τα παλιά.
Ποιος θα πάρει το αβγό, το φιλί το απανωτό; Ποιος την κότα, το κοκόρι, ποιος του βασιλιά την κόρη;
Και στις στάχτες του τζακιού ποια είναι η μάνα του αγοριού;
Με δεκάρες και φλουριά…ξεκλειδώνουν μυστικά!
Κι όταν οι ιστορίες τελειώσουν ζούνε όλοι τους καλά,
μα για μας εδώ που ακούμε τα καλύτερα είν’ μπροστά!”

Η Λίλλυ Τριαντάρη και η Χριστίνα Δίμιζα θα στήσουν την φωλιά τους στην Αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ και θα βγάλουν από το δισάκι τους παραμύθια απ΄ τα παλιά για μικρούς και μεγάλους από 5 έως105 χρονών.

Είσοδος Ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος