Καλαμάτα:Eκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Με αφορμή την 6η Πανευρωπαϊκή / 2η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής την Τετάρτη (16 Οκτωβρίου), στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας (έναντι καφέ Bodega) από τις 17:00 έως τις 21:00 μ.μ.

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) το Basic Life Support – BLS Καλαμάτας και η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, θα γίνει προβολή ενημερωτικού υλικού, επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων πολιτών επιθυμούν, με καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του ERC.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000 θύματα το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά.

Η Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, τιμάται κάθε χρόνο την 16η Οκτώβρη μετά την πρώτη διακήρυξή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012. Αφορά τις τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και τις πρώτες βοήθειες που είναι απαραίτητες σε μια καρδιακή ανακοπή.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος