Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στην συγκέντρωση, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (βίντεο & φωτογραφίες)

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, σήμερα και στην Καλαμάτα, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας, κοστίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους» μαθητές, φοιτητές, αγρότες, συνδικάτα, σωματεία αλλά και φορείς του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού φορέα, έδωσαν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση, μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στην συγκέντρωση, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (βίντεο & φωτογραφίες)

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία στη σημερινή συγκέντρωση και των αγροτών από τα μπλόκα της Μεσσήνης και του Χανδρινού, που βρίσκονται τον τελευταίο μήνα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι οποίοι έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη σημερινή συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους να κλείνουν την μεγάλη πορεία.

Η πορεία ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών στον πεζόδρομο της Αριστομένους και κατέληξε στο κτίριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην οδό Κρήτης, όπου τους συγκεντρωμένους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, από τον οποίο και ζήτησαν να συμπαρασταθεί στα αιτήματά τους.

Το κεντρικό σύνθημα της σημερινής απεργίας είναι: «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια» και πρόκειται για κινητοποιήσεις που θέτουν καταρχάς στο επίκεντρο το αίτημα για την απόδοση ευθυνών ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και σειρά εργασιακών ζητημάτων που σχετίζονται με αυξήσεις μισθών, επαναφορά του 13ου, 14ου μισθού, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στήριξη της δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, υπεράσπιση του αγώνα των φοιτητών και των αγροτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος