Καλαμάτα: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κιθάρας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και θα συνεχιστεί μέχρι 21 Ιουνίου -φέτος γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Astor Piazzolla. Το κοινό του Φεστιβάλ, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη και τάξη φλάουτου Βίκης Βασιλειάδη).

Μέσα από τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla (Libertango, Milonga del angel, Oblivion, Verano Porteno, Poema Valseado, Café 1930, La muerte del angel, Campero κ.α.) ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στον ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα συναισθήματα.

Οι προβολές των βίντεο θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.
Ο σύνδεσμος υπάρχει:
– στην σελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας,
– στην σελίδα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο facebook καθώς και
– στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.kalamataguitarfestival.gr.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου αναρτήθηκε το πρώτο μουσικό video:
Το «Duo Ηarisson» που αποτελείται από τον Ιάσονα Γεωργιόπουλο και τον Χάρη Κουσούλη παρουσίασαν το Libertango του Astor Piazzolla (Βασισμένο στην διασκευή του Duo Bensa – Cardinot), το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://vimeo.com/525430354

και την Κυριακή 27 Μαρτίου το δεύτερο, όπου ο Θάνος Πέτρουλας παρουσιάζει το έργο του Astor Piazzolla , Milonga Del Angel το οποίο θα παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο. https://vimeo.com/525437295

Μέχρι τις 21 Ιουνίου, κάθε εβδομάδα ανεβαίνει ένα καινούργιο video αφιερωμένο στον Astor Piazzola.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας
To Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας υλοποιείται με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και φίλων των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών «Τέρψις». Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης, και την επιμέλεια ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος