Καλαμάτα: Ξεκινά η φύλαξη του Πάρκου των Σιδηροδρόμων

Ξεκινά σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ η φύλαξη του Δημοτικού Πάρκου των Σιδηροδρόμων Καλαμάτας καθώς υπεγράφη χθες από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται η -με φυσική παρουσία ατόμου- φύλαξη του χώρου, για το χρονικό διάστημα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης ημέρας, δηλαδή για διάστημα οκτώ ωρών για όλες τις ημέρες του έτους συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και Αργιών.
Πέραν της νυχτερινής φύλαξης, θα γίνεται επιτήρηση του χώρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και ως τη λήξη του ωραρίου εργασίας του προσωπικού της, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο χώρος το πάρκου περικλείεται από τις οδούς Ψαρών, Αριστομένους, Κρήτης και Μακεδονίας και εντός του υπάρχουν κάποιες κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά πρωτίστως βρίσκεται και λειτουργεί η έκθεση με σιδηροδρομικούς συρμούς και βαγόνια που αναπαριστούν μεγάλο τμήμα της ιστορίας των ελληνικών σιδηροδρόμων. Υπενθυμίζεται ότι συχνά, τόσο βαγόνια όσο και αστικός εξοπλισμός του Πάρκου, έχουν βανδαλιστεί από αγνώστους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πάντως, ο δήμος έχει προβεί σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της εικόνας του Πάρκου Σιδηροδρόμων, με παρεμβάσεις στους χώρους του πατινάζ και της λίμνης, με καθαρισμούς και συντηρήσεις του πρασίνου, ενώ ακολουθεί η αντικατάσταση αστικού εξοπλισμού, η επισκευή βαγονιών, η βελτίωση του φωτισμού κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος