Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, την Παρασκευή (27 Ιουνίου 2025), σε συνεργασία με το Balkans Beyond Borders Short Film Festival, θα πραγματοποιήσει στο Doc Cafe μια ειδική προβολή. Μια επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες του Balkans Beyond Borders 2024, που αναδεικνύουν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Πως αλληλοεπιδρά ο άνθρωπος με το περιβάλλον, τι επιπτώσεις προκύπτουν από τις πράξεις του, πώς επηρεάζει το περιβάλλον τη ζωή του;
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η διευθύντρια του Φεστιβάλ BBB Βασιλική Μαλτάσογλου.
Θα προβληθούν οι ταινίες:
«Rooted in Code» | Nejc Trampuž (Σλοβενία, 13′) – Η Καλύτερη Ταινία. Ένα ταξίδι στο 2057, ένας κήπος περμακουλτούρας σε ουρανοξύστη και η σχέση ανθρώπου-ρομπότ.
«Tradition» | Ali Rıza Bayazıt (Τουρκία, 15′) – Βραβείο Κοινού. Μια συγκινητική ιστορία αναζήτησης και αντίστασης για τη μνήμη και την ανθρώπινη σύνδεση.
«WATER OF LIFE» | Sündüs Gören (Τουρκία, 15′) – Βραβείο Πρώτης Συμμετοχής. Μια δυνατή μαρτυρία για τον εκτοπισμό και την επιβίωση.
«Tiny Fountain» | Στρατής Αλβανός (Ελλάδα, 9′) – Ειδική Μνεία. Μια ποιητική εξερεύνηση της μνήμης και της γλώσσας στη Δυτική Μακεδονία.
«Hayati» | Ozan Boz (Τουρκία, 12′) – Ειδική Μνεία. Ο αγώνας ενός αγρότη να διατηρήσει τη γη του και την κληρονομιά του.
«Silo Machine» | Ειρήνη Ταμπασούλη, Στράτος Σεραφιμίδης (Ελλάδα) – Μια τοπική ιστορία από την Καλαμάτα, που ζωντανεύει την απεργία των εργατών του Σιλό το 1934.
*Ώρα προσέλευσης: 20:30
Οι προβολές θα ξεκινήσουν με τη δύση του ηλίου.
Ισχύει ελάχιστη κατανάλωση 3€.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος