Καλαμάτα: Βιβλιοπαρουσίαση στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας σχεδιάζει να επισκεφθεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας που εκπονεί «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο», το οποίο έχει σκοπό να φέρει τις βιβλιοπαρουσιάσεις μέσα στα σχολεία και να συνδέσει τη βιβλιοθήκη με τις σχολικές κοινότητες του νομού Μεσσηνίας και την τοπική κοινωνία

Την Πέμπτη (23 Νοεμβρίου 2023) στις 18.30, θα έχουν τη χαρά οι μικροί μαθητές να υποδεχτούν τη συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη στο ισόγειο του 11ου Δημοτικού Σχολείου (Ηπείρου 16) για να τους παρουσιάσει διαδραστικά το νέο παιδικό βιβλίο της με τίτλο “Η Κρυψώνα”.

Το βιβλίο έχει θέμα την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία και τη φιλαναγνωσία, μεταδίδοντας την αγάπη για τα βιβλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά ετών 4+, γονείς, δασκάλους και όσους, μικρούς και μεγάλους, αγαπούν τα βιβλία. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις.

Την ίδια μέρα το πρωί, η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της σε σχολεία που έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν το παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στην Τριφυλία.

Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Η Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη γεννήθηκε στην Καλαμάτα αλλά ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το 1984 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ το 1987 πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Για μερικά χρόνια εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων, ενώ έως τον Ιούνιο του 2006 υπηρέτησε ως δασκάλα σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2006 μετεκπαιδεύεται στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών.

Στη διάρκεια των ετών που εργάστηκε σε σχολεία έγραψε πολλά θεατρικά έργα για τις ανάγκες σχολικών παραστάσεων και εορτών. Δεδομένα της έρευνάς της για το πώς προήλθαν έξι από τις πιο συνηθισμένες καθημερινές μας εκφράσεις μεταφέρθηκαν στη σκηνή ως θεατρικά έργα τα οποία παρουσίασαν μαθητές στα πλαίσια πολιτιστικής εκδήλωσης (Π. Πεντέλη, Ιούνιος 2003). Τα κείμενα της θεατρικής αυτής παράστασης ταξίδεψαν ως τα σχολεία της ομογένειας των ΗΠΑ για αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή της σε Καινοτόμα Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας απέδωσε έως τώρα δύο παιδικά μυθιστορήματα και δύο περιβαλλοντικά προγράμματα. Από το φθινόπωρο του 2005 αποσπάσματα του “Γιατί το λέμε έτσι…” μεταδίδονται από το ραδιόφωνο, ενώ σχετικά θέματα υπό τον ίδιο τίτλο παρατίθενται στο εκπαιδευτικό περιοδικό “Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού”. Στο ίδιο περιοδικό παρατίθενται από την ίδια λαϊκά λατρευτικά έθιμα με τίτλο Εορταστικό Καλαντάρι.

Καλαμάτα: Βιβλιοπαρουσίαση στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Αφίσα «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο» 23/11/2023

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος