Καλαμάτα: Τρεις διαφορετικές δράσεις από το Ωδείο

Ολοκληρώνεται το “Φθινοπωρινό ταξίδι”, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Δεκεμβρίου με τρεις διαφορετικές δράσεις.

Το Σάββατο (11 Δεκεμβρίου), ο διαπρεπής κιθαρίστας Μιχάλης Κονταξάκης, θα εγκαινιάσει τις παράλληλες δράσεις του 10ου φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με ένα σεμινάριο Κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Την Κυριακή (12 Δεκεμβρίου), στις 11:00 το πρωί, η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα φιλοξενήσει το 3ο στη σειρά “Κυριακάτικο πρωινό”. Οι γνώριμοί πλέον, Κώστας Γαλάνης, Λουκάς Γεώργας και Στάθης Γυφτάκης θα διαφωνήσουν -για άλλη μια φορά- με θέμα “ένας …πιασάρικος τίτλος”.
Πως αποφασίζουν τους τίτλους των έργων τους οι συνθέτες; πότε ξεκίνησε αυτό; και οι τίτλοι έχουν πάντα σχέση με το κομμάτι; γιατί θύμωνε ο Chopin; και γιατί άλλαξε τίτλο σε μια του Συμφωνία ο L.v. Beethoven;
Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με καφέ και κεράσματα ένα ταξίδι σε όλο το φάσμα της μουσικής με ανοιχτές συζητήσεις, πικάντικα κουτσομπολιά και εκπλήξεις.

Το ίδιο βράδυ, (Κυριακή 12 Δεκεμβρίου), στις 20:30 στο Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές, ο Μιχάλης Κονταξάκης, στην έναρξη του 10ου φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεσιτάλ Κιθάρας. Το φετινό επετειακό “Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας” που διοργανώνει ο σύλλογος ΤΕΡΨΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και θα “ανοίξει” τα φτερά του σε διεθνές επίπεδο με συναυλίες γεμάτες εκπλήξεις.

*Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε “αμιγείς χώρους” για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο mail dimodkal@gmail.com ή στο τηλέφωνο 27210-21881 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15:00 με 20:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος