Καλαμάτα: Το πρώτο βίντεο της ορχήστρας “Strings in motion”

Το φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, παρουσιάζουν 6 διαφορετικά βίντεο της Ορχήστρας “Strings in motion” που βιντεοσκοπήθηκαν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Το mini lockdown του Σεπτέμβρη εμπόδισε τις συναυλίες της Ορχήστρας αλλά η λύση βρέθηκε μέσα από τις βιντεοσκοπήσεις, ώστε το κοινό να μπορεί να απολαύσει την εξαιρετική δουλειά των σπουδαστών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και της Ανώτερης Μουσικής Σχολής Innsbruck της Αυστρίας.
Οι βιντεοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” με την Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας και το Ελληνοαυστριακό Πολιτιστικό Καλοκαίρι. Εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος της Ορχήστρας είναι ο βιολονίστας και καθηγητής του Mozarteum, Χρήστος Κανέττης.

Το πρώτο από τα έξι βίντεο περιλαμβάνει δύο έργα του F.J.Haydn, τo “Adagio Cantabile” από την “Symphony in D Major Nr.13” με τον Francesco Tamburini στο solo Cello και το “Cello Concerto Nr.2 in D Major” με τον Paolo Tedesco στο solo Cello.
Την Ορχήστρα αποτελούν οι :
Swantje Asche-Tauscher, Stelios Mastrogiannis, Denis Vasylynets, Yewon Park, Natalia Kubalcova, Mona Hochschwarzer, Hannah Schneider, Lena-Maria Schuster (βιολιά)
Marinus Kreidt, Nicolas Mair, Magdalena Trobos (βιόλες)
Carla Conangla Oliveras, Mailin Hartlieb, Paolo Tedesco, Francesco Tamburini (βιολοντσέλα)
Antonia Hadulla (κοντραμπάσο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος