Καλαμάτα: Το πρόγραμμα της 7ης Ημέρας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Με άλλες πέντε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης, από τις οποίες οι τέσσερις κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, συνεχίζεται την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται διαδικτυακά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μέσα από την ιστοσελίδα του https://www.peloponnisosdocfestival.com.

Οι προβολές:
– A Language for Equality / Μία γλώσσα για την ισότητα (Σλοβενία 2019) του Marko Kumer, ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τον αγώνα τριών κωφών από τρεις διαφορετικές γενιές να κρατήσουν ζωντανή τη Νοηματική.
– Scheme Birds / Τα πουλιά των εργατικών κατοικιών (Σουηδία, Ην. Βασίλειο 2019) των Ellen Fiske και Ellinor Hallin, που παρουσιάζει την αγανάκτηση μιας γενιάς Σκωτσέζων, απογοητευμένων από τις υποσχέσεις της κοινωνίας.
– Return to Epipo / Επιστροφή στο Επίπο (Ουγγαρία 2020) της Judit Oláh, ένα ντοκιμαντέρ για το τί πραγματικά συνέβαινε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση στο Επίπο, κατά την τελευταία δεκαετία της σοσιαλιστικής Ουγγαρίας.
– Born in Evin / Γεννημένη στο Εβιν (Γερμανία, Αυστρία 2019) της Maryam Zaree, μια ταινία στην οποία η σκηνοθέτης αναζητά τις περίεργες συνθήκες της γέννησής της, μέσα σε μία από τις γνωστές πολιτικές φυλακές του κόσμου.
– The Forgotten Treasure / Ο ξεχασμένος θησαυρός (Γερμανία 2019) του Tom Ehrhardt, για την μεγαλύτερη συλλογή αιρετικής τέχνης της Ανατολικής Γερμανίας πριν από την πτώση του τείχους, που βρίσκεται σε μία μυστική τοποθεσία στη Βραζιλία.

Στο τέλος κάθε ταινίας, το κοινό μπορεί να ψηφίζει με 1 έως 5 αστέρια στον βαθμό που του άρεσε η ταινία που παρακολούθησε. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα απονείμει τον Μάιο το Bραβείο Kοινού για το Kαλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ.

Για να παρακολουθήσετε το δωρεάν online πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1.Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, https://www.peloponnisosdocfestival.com
2.Επιλέγετε Σύνδεση και Δημιουργία Νέου λογαριασμού
3.Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε ΕΓΓΡΑΦΗ.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας να πατήσετε επιβεβαίωση από το email σας.
Η κάθε ταινία είναι διαθέσιμη από τις 00:00 και για 24 ώρες, ενώ επιτρέπονται μέχρι 200 θεάσεις σε κάθε ταινία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος