Καλαμάτα: “Το Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία” από τη Λέσχη Βιβλίου της Πειραματικής Σκηνής

Λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα τα μέλη της Λέσχης Βιβλίου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας “Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ”, ξεφύλλισαν βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών, βρήκαν αναφορές στην Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα σε διηγήματα και ποιήματα, και σκέφτηκαν να τα μοιραστούν με το κοινό στην εκδήλωση με τίτλο “Το Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία”.

Ένας αναγνωστικός περίπατος μέσα στις πασχαλιάτικες γραφές Ελλήνων λογοτεχνών με μουσική υπόκρουση μελοποιημένης ελληνικής ποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (26 Απριλίου 2024) στις 8.30 στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Bookmark Λυκούργος Καρολεμέας (Αντωνοπούλου 12).

Η Λίλα Γκλεγκλέ, η Φεβρωνία Εξακουστίδου, η Ευαγγελία Μακρή ο Γιώργος Μπιτζιβής και η Λέττα Πετρουλάκη, θα διαβάσουν κείμενα της Αιμιλίας Δάφνη, του Στρατή Μυριβήλη, του Σωτήρη Δημητρίου του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη.

Θα ακουστούν ζωντανά και με συνοδεία ακουστικής κιθάρας από τον Τάκη Χριστοφιλέα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Γκάτσου, του Κώστα Βάρναλη και του Διονυσίου Σολωμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος