Καλαμάτα: Το Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας

Ακόμα μία πρόταση από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στις προβολές του “Ντοκιμαντέρ της Δευτέρας”, σήμερα Δευτέρα (13 Σεπτεμβρίου ) στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ ( Μπενάκη 11, Ιστορικό Κέντρο) στις 9:30 μ.μ..

Πρόκειται για τη ταινία “Η γυναίκα που έβλεπε τα ξωτικά” που καλεί το κοινό να αναρωτηθεί: Τα ξωτικά -ή οι αόρατοι άνθρωποι- υπάρχουν τελικά μόνο στα ιρλανδικά παραμύθια;
Η ταινία της Σάρα Ντόσα παρακολουθεί μια γυναίκα η οποία -διατείνεται ότι- διαθέτει ενορατικές δυνάμεις που της επιτρέπουν να επικοινωνεί με ξωτικά και αόρατα πνεύματα. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει σημαίνοντα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολιτικοί κι επιχειρηματίες. Στην ισλανδική αυτή παραγωγή τού 2019, η Ραγκνχίλντουρ Γιονσντότιρ, Ράγκα (εν συντομία) επωμίζεται μια ιερή αποστολή: γίνεται ο φύλακας-άγγελος της φύσης και αναλαμβάνει να σώσει μια ηφαιστειακή περιοχή που κινδυνεύει από ένα κατασκευαστικό πρότζεκτ – σύνηθες φαινόμενο στον απόηχο της οικονομικής κρίσης που συντάραξε την Ισλανδία. Καθώς ξεδιπλώνεται στο απόκοσμο σκανδιναβικό τοπίο, αυτό το μυσταγωγικό ταξίδι εξερευνά τις αθέατες δυνάμεις που νοθεύουν τη ζωή μας, αναδεικνύοντας όλους τους κρυμμένους θησαυρούς για τους οποίους αξίζει κανείς να παλέψει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς και Αγγλικούς υποτίτλους.

*Οι θέσεις στην προβολή είναι περιορισμένες και επίσης παρακαλούνται όσοι προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 (αποστάσεις, μάσκα, χρήση αντισηπτικού).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος