Καλαμάτα: «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» στο 2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Συνεχίζεται το 2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις, με μια συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse και το μουσικό παραμύθι «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» την Τετάρτη( 28 Ιουλίου) στις 21:00 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (πλατεία Ευκαλύπτων).

Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα είναι ένα μαγευτικό παραμύθι στην πιο αγνή φόρμα του είδους κατάλληλο για ηλικίες από 5 ετών και άνω.
Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 3 Νοεμβρίου 2019 και παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Λένα Πλάτωνος έγραψε “το Αηδόνι του αυτοκράτορα, ένα «μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας», όπως το έχει χαρακτηρίσει, το 1989, πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Το animation της παράστασης έχει σχεδιάσει η animator Ειρήνη Βιανέλλη, η τελευταία δημιουργία της οποίας, η stop motion ταινία μικρού μήκους Icebergs, βασισμένη στο βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου Σκηνές, έχει βραβευτεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Πετσατώδη, σκηνοθέτρια με σημαντική εμπειρία στον χώρο της όπερας και του μουσικού θεάτρου. Η σκηνοθέτρια είδε το έργο σαν «ένα μουσικό παραμύθι που συνδυάζει ιδανικά δύο φαινομενικά ασύνδετες αλλά τελικά τόσο αρμονικά δεμένες μεταξύ τους τέχνες, την όπερα και το animation, με έμπνευση, φαντασία και ευρηματικότητα».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 15 χρόνια προσφοράς των Κέντρων Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, που στηρίζουν ανελλιπώς ευάλωτες οικογένειες στην πόλη.

*Είσοδος Ελεύθερη

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι Υποχρεωτικά στο κοινό τα ακόλουθα:
-υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης
-Τήρηση απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων – θεατών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος