Καλαμάτα: Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία

Για έβδομη χρονιά, η πόλη της Καλαμάτας γεμίζει χρώμα, μουσική, κούκλες και ζει παλιά και καινούργια παραμύθια, ειπωμένα από καλλιτέχνες που έφτασαν στην πόλη από την Ελλάδα Γερμανία, Ισπανία, Χιλή, Γαλλία.

Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες παιδιά είτε με το σχολείο τους τα πρωινά είτε με τους γονείς τους τα απογεύματα αλλά και ενήλικες είχαν την χαρά να ταξιδέψουν σε τόπους και χώρους μαγικούς με την ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, με το χάρτινο θεάτρου της Φαίης Τσίτου από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ομάδα ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ, τους ΤΣΙΚΙ ΜΠΟΜ, τους ΜΑΝΙΒΕΛΑ και τους ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη, Εμψύχωσης Κούκλας και Σωματικού Θεάτρου, εργαστήρια Χάρτινου Θεάτρου αλλά και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Τις επόμενες μέρες συνέχεια με παραστάσεις κουκλοθέατρου, από τους ΤΑΡΑΞΑΚΟ, τις μαριονέτες του Γερμανού Κουκλοπαίκτη Thomas Herfort, τη ΜΑΓΙΑΝ ΙΟΥΝΓΚΜΑΝ που θα διηγηθεί στο κοινό ένα χάρτινο υπέροχο παραμύθι με μαγικές εικόνες χωρίς λόγια, την ΚΑΤΑΜΑΥΑ puppet theater, και το θέατρο ΣΚΑΛΑ θα παρουσιάσει την ιστορία ενός παλιού σπιτιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Από την Χιλή και την Πολωνία έχουν έρθει οι ΖΟΥΑΖΟΛΑ – ΟΥΝΙΑ ΤΕΑΤΡ με την ιστορία ενός ΡΟΜΠΟΤ. Η ΚΟΥΚΛΟΠΑΡΕΑ της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ θα φέρει κοντά στο κοινό τον ΚΟΥΚΟ ΑΗΔΟΝΙ, η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ με τον ΦΑΣΟΥΛΗ και τον ΚΛΟΟΥΝ SOLO θα παρουσιάσει την ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ και το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ παραστάσεις Καραγκιόζη.

Το Σάββατο το μεσημέρι στις 12.30 η πόλη θα γεμίσει μουσικές, χαμόγελα, κούκλες, ξυλοπόδαρους και παιδικά πρόσωπα στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί, ενώ το βράδυ συντελεστές και εθελοντές θα χαλαρώσουν διασκεδάζοντας με το σχήμα ΑΣΣΟΔΥΟ στο Πάρκο του ΟΣΕ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα αμφιθέατρα του Εργατικού και του Πνευματικού Κέντρου αλλά και στο Πάρκο του ΟΣΕ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής μαριονέτας, ενώ θα δοθούν και παραστάσεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ βρίσκονται στα φυλλάδια και στο αναλυτικό πρόγραμμα, έξω από τις αίθουσες, όπως και στο site του Φεστιβάλ www.puppetfest.gr
Εισιτήρια θα βρείτε στα ταμεία των Αμφιθεάτρων.
Οι παραστάσεις στο Πάρκο ΟΣΕ και στο Φουαγιέ του Πνευματικού είναι δωρεάν.

Καλαμάτα: Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία
Thomas Herfort

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος