Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας παρουσίασε το 3o τεύχος του εκπαιδευτικού περιοδικού “Ανεμοπετάλιο”.
Αποτελεί ένα εγχείρημα που στοχεύει στη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης, προσφέροντας ένα αξιόπιστο εργαλείο για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας και παρέχοντας ενημέρωση, έμπνευση και πρακτικές λύσεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Το “Ανεμοπετάλιο” υποστηρίζει τη διδασκαλία δημοσιεύοντας πρωτότυπα σχέδια εργασίας και εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργώντας έτσι ως ένα δίκτυο ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών.
Περιηγηθείτε στην πλήρη σελίδα του περιοδικού εδώ: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/anemopetalio
Στο παρόν τεύχος (Καλοκαίρι 2024) δημοσιεύονται τεκμηριωμένα άρθρα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές. Επιπλέον, οι αναγνώστες θα βρουν άρθρα για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, διδακτικά σενάρια με θέμα το περιβάλλον και βιβλιοπροτάσεις εικονογραφημένων βιβλίων.
Ειδικότερα, άρθρα παιδαγωγικού περιεχομένου δημοσιεύουν οι: Αναστασία Νεραντζάκη, Ελευθερία Παπαγεωργίου, Γεωργία Τζήλου, Ελένη Χουλιάρα, Ιωάννης Σόλαρης, Μάγδα Σουλιώτη, Μαρία Παρ. Σταθέα, Σοφία Κανταράκη, Αντώνιος Ρούσσος και Φίλιππος Καρατζάς.
Καινοτόμες δράσεις, καλές πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα δημοσιεύουν οι: Γεωργία Γεωργάκη, Γεωργία Κούρου, Αικατερίνη Μαρκοπούλου, Μερόπη Μαρκοπούλου, Αλέξανδρος Τόδας, Γεώργιος Κατσούρης, Βασιλική Τσολοπούλου. Βιβλιοπροτάσεις οι: Κατερίνα Βίγκου και Μάριος Π. Αθανασόπουλος.
*Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν τα άρθρα τους για το επόμενο τεύχος, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος για την εκπαίδευση και τις πρακτικές της μέσα από τις εργασίες που θα φιλοξενηθούν στις σελίδες του περιοδικού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος