Καλαμάτα: Τηλεδιάσκεψη μαθητών με θέμα το διαδικτυακό εκφοβισμό

Ενημερωτική ημερίδα για το διαδικτυακό εκφοβισμό ή cyberbullying, πραγματοποιήθηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις.

Τα παιδιά, μέσω τηλεδιάσκεψης, μίλησαν με την ψυχολόγο της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, Μαρία Δαρά, με την οποία ήρθαν σε επαφή μέσω του safeinternet4kids.

Η Γραμμή Βοήθειας «help-line» απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο κ.λπ.).

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα παιδιά έμαθαν τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, τις διάφορες μορφές που μπορεί να έχει, πως να προστατευτούν από αυτόν αλλά και τι να κάνουν αν πέσουν θύματα του.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής-ρομποτικής του κάθε ΚΔΑΠ για αυτά που έμαθαν και έφτιαξαν όλοι μαζί ένα quiz σχετικά με το cyberbullying.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος