Τελετή για τη μάχη της Καλαμάτας

Η τελετή για την 77η επέτειο από τη Μάχη της Καλαμάτας, που έδωσαν στις 28 και 29 Απριλίου του 1941 οι Συμμαχικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη ένταση στην Παραλία, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν, προωθούμενες με μεγάλη ταχύτητα, έδωσαν στις 28 και 29 Απριλίου 1941 την τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην τελετή, που έγινε στο μνημείο, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, παραβρέθηκαν Βρετανοί και Ισραηλινοί, απόγονοι των μαχητών που έλαβαν μέρος στη Μάχη, ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Αυστραλίας Andrea Carlo Biggi, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος και Ακόλουθος Άμυνας του Ισραήλ, Πλοίρχος Zvika Shahar και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης. Επίσης παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Π. Αλευράς, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Π. Γκρέκης εκ μέρους του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, άλλων φορέων κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος