Καλαμάτα: Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Με την ταινία του Νίκου Θεοδοσίου, με κεντρικό πρόσωπο το Ροβήρο Μανθούλη, ανοίγει την αυλαία του το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή (27 Ιανουαρίου 2023) στις 21:00, στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος”.

Μια τελετή αφιερωμένη στον σημαντικότερο Έλληνα ντοκιμαντερίστα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας και καλό του φίλο. Η ταινία «Είχες δίκιο, ρε – Μια μικρή ιστορία» μιλάει για μια τυχαία συνάντηση, εβδομήντα χρόνια μετά, του Ροβήρου Μανθούλη με τον Ευριπίδη, ένα συναγωνιστή στην ΕΠΟΝ τα χρόνια της γερμανικής κατοχής, φέρνει στο φως μια «μικρή» ιστορία. Την τραγική κατάληξη μιας ομάδας νέων, που επεδίωξαν να συνεχίσουν τον αγώνα στην Αθήνα, ενώ στα βουνά μαίνονταν οι σκληρές μάχες ανάμεσα στο Δημοκρατικό και τον Κυβερνητικό στρατό.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ένα κομμάτι του project για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που υλοποιεί το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας από τον περασμένο Μάιο. Το project ενεργοποίησε μαθητές από 6 πόλεις της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να κινηματογραφήσουν τις ιστορίες των Μικρασιατών προσφύγων της πόλης τους.

Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από την ομάδα του Πέτρου Κατσούλη από το Καλλιτεχνικό Στέκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος