Καλαμάτα: Τα βραβεία που θα δοθούν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

Στην τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 30/1 στις 21:00, θα δοθούν 10 βραβεία από κριτικές επιτροπές, αλλά και το κοινό για τις καλύτερες ελληνικές, κυπριακές και διεθνείς ταινίες.

Αναλυτικά τα βραβεία:

– Δύο κύρια Βραβεία Κοινού για το Καλύτερο Ελληνικό και το Καλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ, που θα ψηφίσει το κοινό στις αίθουσες καθώς και διαδικτυακά.
– Το Βραβείο Σκηνοθεσίας θα απονείμει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών E.E.S), με την επιτροπή να αποτελείται από τους σκηνοθέτες Βουβούλα Σκούρα, Λένα Βουδούρη και Λουκά Παλαιοκρασά.
– Το Βραβείο Πρώτης Ταινίας Σκηνοθέτη θα απονείμει η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Greek Documentary Association), με την επιτροπή αποτελούμενη από τους σκηνοθέτες Άννα Αντωνοπούλου, Στάθη Γαλαζούλα και Διονυσία Κοπανά.
– Το Βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας θα δοθεί από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC (Greek Society of Cinematographers Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC), με μέλη της επιτροπής τους κινηματογραφιστές Γιώργο Φρέντζο, Διονύση Ευθυμιόπουλο και Στέλιο Αποστολόπουλο.

Τα Βραβεία για:

– το Καλύτερο Ελληνικό/Κυπριακό Σπουδαστικό Ντοκιμαντέρ που θα επiβραβευτεί με ένα πακέτου ενοικίασης εξοπλισμού, προσφοράς του RentPhotoVideo
– το Καλύτερο Διεθνές Σπουδαστικό Ντοκιμαντέρ
– το Μοντάζ
– την Ηχητική Επένδυση
θα απονείμουν τo Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ionian University – Department of Audio and Visual Arts), με μέλη της επιτροπής τους ακαδημαϊκούς Ιάκωβο Παναγόπουλο, Απόστολο Λουφόπουλο και Κωνσταντίνο Τιληγάδη.

– Το Βραβείο Καλύτερου Μαθητικού Ντοκιμαντέρ που θα δοθεί από μια επιτροπή καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών. Η επιτροπή αποτελείται από τους Γιάννη Μαργαρίτη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, Αγάπιο Οικονομίδη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δ.Ε. Μεσσηνίας και τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Σαρρή και Βασιλική Χρυσανθακοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος