Καλαμάτα: Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας

Από τις 27 ως τις 30 Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα φιλοξενεί το 5ο εθνικής εμβέλειας «Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας» με θέμα «Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση». Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, επιστήμονες και κοινό από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για να συζητήσουν διεπιστημονικά τις σύγχρονες εξελίξεις του Ήχου στη ζωή μας, δίνοντας έμφαση σε θέματα Εκπαίδευσης.

Το συνέδριο με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνει και βιωματικά εργαστήρια για τα οποία χρειάζεται απλά ηλεκτρονική προεγγραφή προτεραιότητας στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://sound.sch.gr/acouexpedu όπου βρίσκεται και το πρόγραμμα και όλες οι λεπτομέρειες του συνεδρίου.

Η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από ακούσματα φυσικά και τεχνητά που επιδρούν σημαντικά στη ζωή μας, καθώς τίποτα δε μπορεί να σταματήσει τον ήχο, που μας διαπερνά ακόμη κι όταν δεν τον ακούμε. Ιδιαίτερα στο σχολείο και τη μάθηση, ο ήχος, ο θόρυβος και ο κόσμος τους είναι καθημερινά στοιχεία καθοριστικά για την μικρή σχολική κοινωνία άμεσα και την κοινωνία μας έμμεσα. Όλα αυτά θα διερευνηθούν, εστιάζοντας σε σύγχρονες έννοιες της Ακουστικής Οικολογίας, όπως, για παράδειγμα το «Ηχοτοπίο».

Το συνέδριο που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας αποτελεί συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας με την Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας.

Υλοποιείται στο πλαίσιο του «Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης ‘Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» (http://sound.sch.gr) από το «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και θεσμικών τοπικών, περιφερειακών και εθνικών φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος