Καλαμάτα: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Συνεδρίασε χθες το πρωί στο Διοικητήριο της Καλαμάτας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της περιφερειακής αρχής, της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Στη διάρκειά της συζητήθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, η διασφάλιση της επικοινωνίας και ο συντονισμός δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, για την αντιμετώπιση κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών και έντονων καιρικών φαινομένων τον φετινό χειμώνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος αφού παρουσίασε τις πραγματοποιηθείσες παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας, αναφέρθηκε σε ανάλογα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον υπόλοιπο νομό, καθώς και στην κατάσταση του οδικού δικτύου και των τεχνικών έργων απορροής των ομβρίων.

Οι εκπρόσωποι των δήμων από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν σε ζητήματα των περιοχών τους αναφορικά με παρεμβάσεις συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων, ζητήματα κατολισθήσεων, και έργα καθαρισμού ρεμάτων.
Από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε εκτενής αναφορά στις δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και η συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων όσον αφορά στη διαχείριση και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διατυπώθηκε η ανάγκη περαιτέρω εξοπλισμού τους για τις ανάγκες εκπλήρωσης του έργου τους.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και τα απαιτούμενα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Χαντζής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας από το Τμήμα Πολιτικής Προστασία και τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Υγείας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δασών, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης εκπρόσωποι των δήμων της Μεσσηνίας, άλλων εμπλεκομένων φορέων (ΓΟΕΒ, Μορέας) και εθελοντικών οργανώσεων.

Τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021 – 2022». Σημειώνεται ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει στην επικαιροποίηση του σχεδίου «Δάρδανος» που είναι σε ισχύ και το οποίο έχει αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος