ertnews.gr

Καλαμάτα: Συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνεμος της Ελευθερίας»

17/12 16:25
Καλαμάτα: Συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνεμος της Ελευθερίας»

Συνεχίζονται τα γυρίσματα του μυθοπλαστικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» το οποίο αφηγείται τα γεγονότα του 1821 σε πολυδιάστατο επίπεδο ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας στην απελευθέρωση της Καλαμάτας τον Μάρτιο του 1821.

Η ταινία θα προβληθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διανεμηθεί στις αίθουσες όλης της χώρας και θα μεταδοθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.
Πρόκειται για τη μοναδική μεγάλη σύγχρονη παραγωγή με θεματολογία το 1821, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν κινηματογραφικά η καθημερινότητα και οι συνήθειες των Ελλήνων κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο του 1821.
Είναι ένα από τα βασικά παραδοτέα του προγράμματος «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την Κ.Ε. «Φάρις», την Ερευνητική Κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την εταιρεία View Master Films A.E.

– Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός σε αυτό το μοναδικό εγχείρημα μπορεί ακόμα να απευθυνθεί στην Έλενα Δημητρακοπούλου στο 6987693905.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία στο: https://www.kalamata1821.com/freedom-wind

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version