Καλαμάτα: “Συναντήσεις με την Κική Δημουλά” προβολή στο Κάστρο

Κάτω από την πανσέληνο, την Τετάρτη (2 Σεπτεμβρίου ) στις 8:30 μ.μ., στο Κάστρο της Καλαμάτας, η αγαπημένη μεσσηνιακής καταγωγής ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, που έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ξεδιπλώνει τον πολυσχιδή χαρακτήρα της μέσα από μια προσωπική, εξομολογητική, αφοπλιστική συζήτηση, στο ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με την Κική Δημουλά» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πατρώνη.

Στην αφιερωματική αυτή ταινία, η ποιήτρια καταθέτει αποσπάσματα ζωής, αισθημάτων και σκέψεων, σε μια συνεχή ροή λόγου, με τις αμφιβολίες, τις σιωπές και τις εντάσεις να αποτελούν μέρος της ταινίας και την κάμερα να παραμένει κοντά της ψάχνοντας συνεχώς με το φακό το πρόσωπό της.
Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσουν η Έλση Δημουλά, κόρη της ποιήτριας, και η σκηνοθέτης Κατερίνα Πατρώνη.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Καλλιτεχνικό Στέκι, στο πλαίσιο του Θερινού Εργαστηρίου Γλυπτικής, που θα είναι σε εξέλιξη μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου και μέρος του οποίου είναι αφιερωμένο στην ποιήτρια. Κατά τη διάρκειά του Εργαστηρίου θα κατασκευαστούν προπλάσματα και εκμαγεία με τη μορφή της ενώ παράλληλα θα λαξευθεί η προτομή της σε λευκό μάρμαρο.

«Συναντήσεις με την Κική Δημουλά»
Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.
Έτος παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 59’
Γλώσσα: Ελληνική
Υπότιτλοι: Όχι
Είσοδος: Δωρεάν

*Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19 και για την προστασία όλων, όσοι προσέρχονται στις εκδηλώσεις θα πρέπει να φέρουν μάσκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος