Καλαμάτα: Στόματα κλειστά και «κατεβασμένα» τηλέφωνα στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Συγκλονισμένη από τις σοβαρές καταγγελίες κατά της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» , παρακολουθεί τις εξελίξεις και η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα η «Κιβωτός της Κόσμου» άνοιξε τις πύλες της, στα τέλη Αυγούστου του 2020 και λειτουργεί μέχρι σήμερα στη «βίλα», που παραχώρησε στη φιλανθρωπική οργάνωση, η Μίνα Σπυροπούλου – Καρελία με την κόρη της Ιωάννα και φέρει τιμητικά το όνομα του αειμνήστου πατέρα και συζύγου των δωρητών «Κωνσταντίνου Ι. Καρέλια».

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται και η δομή της Καλαμάτας, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας απ’ τις καταγγελίες του 19χρονου, το «χρονικό» των καταγγελιών αρχίζει να εκτυλίσσεται, όταν ο νεαρός έφθασε στην πόλη, προερχόμενος απ’ το Βόλο, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020, ημερομηνία που συμπίπτει με το άνοιγμα της δομής. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, έφθασε από την Αθήνα στη νεοσυσταθείσα δομή και διέμεινε για περίπου 1,5 μήνα και το καταγγελλόμενο πρόσωπο, υψηλά ιστάμενο στην λειτουργία της «Κιβωτού του Κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ξεκινώντας τη λειτουργία της η δομή στην πόλη της Καλαμάτας, φιλοξενούνταν περίπου 10 παιδιά εκ των οποίων τα 5 ήταν μεγαλύτερα των 14 ετών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, στα τέλη Ιανουαρίου του 2022, αποχώρησαν απ’ τη δομή της Καλαμάτας, τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά της δομής για άγνωστους λόγους. Το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε αναφορά από Γυμνάσιο της περιοχής στην εισαγγελία πρωτοδικών Καλαμάτας, για μαθητή, που φοιτούσε στο Σχολείο προερχόμενος απ’ τη Δομή της Κιβωτού και ο οποίος σταμάτησε να παρακολουθεί τα μαθήματα, χωρίς κανείς να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου Να σημειωθεί, ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται λόγω του ότι η φοίτηση μέχρι τα 15 χρόνια είναι υποχρεωτική. Ο μαθητής σύμφωνα με πληροφορίες έχασε την τάξη λόγω απουσιών, ενώ και φέτος το Σεπτέμβριο δεν έδωσε το «παρών». Σήμερα, στη δομή «φιλοξενούνται» περίπου 14 παιδιά όλα κάτω των 12 ετών.
Η ΕΡΤ Καλαμάτας, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες για τη δομή, αλλά και για την ξαφνική αποχώρηση του μαθητή από το Γυμνάσιο της Καλαμάτας, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους λειτουργίας της «Κιβωτού» στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, ζητώντας απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Ωστόσο, κανένα από τα τηλέφωνα, που έχουμε στη διάθεση μας δεν απάντησε από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει κληθεί να καταθέσει στις αρχές κανείς από τους εργαζομένους της δομής από την Καλαμάτα. Σε επικοινωνία που είχαμε πάντως, με ανθρώπους που σχετίζονται με την δομή και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μας δήλωσαν πρόθυμοι, εφόσον κληθούν να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν και είχαν υποπέσει στην αντίληψη τους καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στην πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος