Καλαμάτα: Στο “κόκκινο+” η Μεσσηνία λόγω covid-19

Στο νέο χρωματισμό του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας αναφορικά με τα υγειονομικά δεδομένα κάθε νομού, στο επίπεδο «κόκκινο+» εισήλθε ο νομός Μεσσηνίας.

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται περιοχές, στις οποίες βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, καταγράφονται σε διάστημα 14 ημερών περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στη Μεσσηνία για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας για συνεχόμενα 24ωρα καταγράφεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Ειδικότερα, τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί 470 κρούσματα covid-19, αριθμός υψηλότερος από τις λοιμώξεις που είχαν καταγραφεί στην περιοχή το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου Αυγούστου, όταν η Μεσσηνία είχε εισέλθει σε καθεστώς «μίνι λοκ νταουν».

Χθες πάντως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το νομό 100 νέα κρούσματα με τα rapid tests που διενεργούνται σε σταθερά σημεία της Μεσσηνίας να συνεχίζονται καθημερινά. Χθες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν πάνω από 800 τέτοια τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού. Στο μεταξύ στους 40 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Στην αντίστοιχη ΜΕΘ του ιδρύματος της πόλης, νοσηλεύονται διασωληνωμένα τέσσερα άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος