Καλαμάτα: Στην τελική ευθεία το 2ο Παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ Κινηματογράφου

Οι διεργασίες του 2ου Παιδικού και Εφηβικού φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου με μια σειρά προβολών ανοιχτή για το κοινό της πόλης με ελεύθερη είσοδο στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Πανελλήνιες πρεμιέρες όπως το πολυβραβευμένο RADICAL που παίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και το οσκαρικό ΤΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ, περιμένουν μικρούς και μεγάλους, μαζί με εξειδικευμένες θεματικές ενότητες, όπως ταινίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Το Σάββατο βράδυ θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού “Κάνε μας να Γελάσουμε” που θα το συνοδεύσουν μουσικά οι “9 ΡΙΧΤΕΡ”, μια πολυτάλαντη ομάδα μουσικών και μαθητών από το Μουσικό Σχολείο.

Την Κυριακή το πρωί η Γιώτα Μηλίτση, ηθοποιός φωνής, αλληλοεπιδρά με τα παιδιά και το απόγευμα, στις 18.00, το Φεστιβάλ κλείνει μ’ έναν σπουδαίο καλεσμένο: προλογίζοντας την ταινία Campeones/Πρωταθλητές, o διεθνής παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, που ασχολείται εδώ και δύο χρόνια ενεργά με το autism awareness, αφηγείται την εμπειρία του και εξηγεί ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν άμεσα στην ελληνική κοινωνία για τη συμπερίληψη των ατόμων με αυτισμό.

Ανάμεσα στις πολλές δράσεις του Φεστιβάλ, αξίζει να αναφέρουμε τις παράλληλες προβολές και σε άλλα μέρη: στην Λογγά (στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Λογγά), στην Στούπα (στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης «Παναγιώτης Φωτέας») και ιδίως στo Costa Navarino, εκεί που με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, θα γίνει μια ειδική προβολή του Φεστιβάλ για τους μαθητές των ελληνικών σχολείων της Τουρκίας. Πιο συγκεκριμένα θα παραβρεθούν το Ζωγράφειο Λύκειο, η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο Γυμνάσιο & Λύκειο και το Ελληνικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ίμβρου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, αναλύσεις ταινιών και εκπαιδευτικά εργαλεία για την αξιοποίηση των ταινιών μπορείτε να βρείτε στο: https://www.filmhouse.gr/kalyff-provoles/#

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος