Καλαμάτα: Στην αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην «Ηλεκτρικής Εταιρείας» προχωρά ο δήμος

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση και εκτεταμένη επισκευή του ιστορικού διώροφου κτηρίου της πρώην “Ηλεκτρικής Εταιρείας” στην οδό Δημοσθένους της Καλαμάτας.

Το κτήριο βρίσκεται δίπλα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ και παραμένει για δεκαετίες εγκαταλελειμμένο, χτυπημένο από τους σεισμούς του 1986 και παραδομένο στη φθορά του χρόνου.

Η νεότερη εξέλιξη αφορά στην απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων, σύμφωνα με την οποία η αξιοποίηση του κτηρίου εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος-προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 831.000€ και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, εκδηλώσεις, ανάγνωση θεατρικών έργων κλπ.) θα αναβαθμίσει την 30ετη πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού θεάτρου στην Καλαμάτα.

Το εργοστάσιο της πρώην Ηλεκτρικής εταιρείας, είναι το τελευταίο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που σώζεται στο κέντρο της πόλης, στον άξονα βορράς – νότος της οδού Αριστομένους, που συνδέει το ιστορικό με το εμπορικό και διοικητικό κέντρο, το πάρκο σιδηροδρόμων και το λιμάνι της Καλαμάτας και αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό κομμάτι της ιστορικής μνήμης και της αρχιτεκτονικής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος