Καλαμάτα: Στην Άρσεναλ ο Παπασταθόπουλος

Παίκτης της Άρσεναλ είναι και επισήμως πλέον ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η συμφωνία ήταν εδώ και μέρες γνωστή, πλέον είναι και επίσημη. Η Άρσεναλ, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί θα βάλουν περίπου 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους, ενώ ο 30χρονος Έλληνας αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο για 3+1 χρόνια.

O30χρονοςκαλαματιανός άσσος έχει ήδη διαγράψει μια σπουδαία, καριέρα ξεκινώντας αρχικά στον Αίαντα Καλαμάτας και στη συνέχεια στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικά στην ΑΕΚ και το πηγαίο του ταλέντο τον έφερε γρήγορα στα «ραντάρ» ξένων ομάδων που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα, έγινε το 2008 όταν πήρε μεταγραφή για τη Τζένοα. Από εκεί βρέθηκε στη Μίλαν το 2010 ενώ το 2011 μετακόμισε στη Γερμανία για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης. Εκεί ουσιαστικά άρχισε να «φτιάχνει» το όνομά του ενώ παράλληλα, άρχισε να σταθεροποιείται και στην ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας. Το 2013 βρέθηκε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου κατέγραψε ως το 2018 130 συμμετοχές και 7 τέρματα με αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί για αυτόν η Άρσεναλ. Η μεταγραφή του Έλληνα στόπερ στους «κανονιέρηδες» επισημοποιήθηκε χθες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος