Καλαμάτα: Στη δομή Μαλακάσας οι 89 πρόσφυγες – Μεγάλο το κύμα αλληλεγγύης

Αναχώρησαν για οργανωμένη δομή μεταναστών και προσφύγων στη Μαλακάσα της Αττικής, χθες Σάββατο, νωρίς το πρωί οι 89 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 12 γυναίκές, οι οποίοι έφθασαν το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και έγινε η καταγραφή – ταυτοποίηση τους και φιλοξενήθηκαν προσωρινά.

Καλαμάτα: Στη δομή Μαλακάσας οι 89 πρόσφυγες – Μεγάλο το κύμα αλληλεγγύης

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή στην πόλη της Καλαμάτας σημειώθηκε ένα μεγάλο “κύμα” αλληλεγγύης και πολλοί έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, ιδιαίτερα στα αρκετά μικρά παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσα στους 92 συνολικά ανθρώπους που διασώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, 65 μ. ΝΔ της Πύλου.

Την ίδια στιγμή στην Καλαμάτα παραμένουν, ένας 32χρονος, ένας 47χρονος και ένας 51χρονος, όλοι τους Λιβανέζοι, καθώς όπως προέκυψε από την ανάκριση ήταν οι χειριστές του σκάφους και είχαν τη γενική εποπτεία της μεταφοράς. Συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια αύριο Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος