Καλαμάτα: Στα “Παπαφλέσσεια” ο Μίλτος Τεντόγλου με στόχο την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του στίβου, Μίλτος Τεντόγλου, θα είναι μεταξύ των ονομάτων που θα συμμετάσχουν στο ιστορικό μίτινγκ, που από φέτος μπαίνει σε νέα τροχιά επιστρέφοντας στις 21 Μαΐου 2022 στο ελληνικό και ευρωπαϊκό καλεντάρι.

Στόχος του θα είναι η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος, που το κατέχει ο προπονητής του Μεσσηνιακού Λούης Τσάτουμας με 8.66 μέτρα από το 2007.

Επίσης, με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Ομοσπονδίας Στίβου, οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού ευελπιστούν πως το διεθνές μίτινγκ θα αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος, ότι θα γίνουν σημαντικές αγωνιστικές επιδόσεις και η Καλαμάτα θα μπει ξανά στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ξεκίνησε προετοιμασία στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, είναι υποψήφιος κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για τον μήνα Μάρτιο.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέλεξε ως υποψηφίους για τον τελευταίο μήνα της χειμερινής περιόδου τους Τεντόγλου, Μόντο Ντουπλάντις στο επί κοντώ, Μάρσελ Τζέικομπς στα 60 μέτρα, και Μαριάνο Γκαρσία στα 800 μέτρα, αθλητές που στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά τους.

Ο Τεντόγλου κατάφερε μάλιστα να συνδυάσει τη νίκη του με το επιβλητικό 8,55 μέτρα., που είναι η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη και η έκτη παγκοσμίως.

Παράλληλα, οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν τον Έλληνα αθλητή σχολιάζοντας στις αναρτήσεις σε facebook, twitter και instagram το όνομα του αθλητή στα λατινικά κάνοντας χρήση του hashtag (#tentoglou).

Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος