Καλαμάτα: Σοβαρός τραυματισμός 31χρονου σε επίθεση με οπαδικά κίνητρα – Συνελήφθη ένας 22χρονος

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δυο άτομα

Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11, κατά τη διάρκεια των «ντέρμπι» για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μια ομάδα από 6-7 νεαρούς, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι εξ’ αυτών, πλησίασαν δυο άτομα 31 και 36 ετών αντίστοιχα που βρίσκονταν έξω από καφετέρια στην οδό Λακωνικής, και τους ζήτησαν να τους δώσουν τις μπλούζες που φορούσαν.

Αφού εισάκουσαν τις προτροπές τους χωρίς να φέρουν ιδιαίτερη αντίσταση, τότε σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από την ομάδα των νεαρών, χτύπησε τον 31χρονο μ’ ένα γυάλινο αντικείμενο, στο κεφάλι, λίγο πάνω από το μάτι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και χρειάστηκε να κάνει 30 ράμματα.

Το θύμα της επίθεσης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων χθες και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο οποίος σήμερα, Τρίτη, πέρασε την πόρτα του γραφείου του εισαγγελέα, ο οποίος αναβάθμισε την κατηγοριά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας , ληστεία και παραβίαση του νόμου περι αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τουλάχιστον 2 άτομα που αναζητούνται. Ο ένας εκ των οποίων αλλοδαπός νεαρός 20 ετών, φέρεται να είναι εκείνος που χτύπησε το θύμα με αιχμηρό αντικείμενο και για τον οποίο αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και άλλες προσαγωγές χωρίς ωστόσο να προκύψουν συλλήψεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

Συνελήφθη, χθες (24.4.2023) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες.

Ειδικότερα, προχθές (23.4.2023) το βράδυ, ανωτέρω δράστες επιτέθηκαν σε -6- άτομα, υποστηρικτές άλλης ομάδας, τα οποία εξέρχονταν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 31χρονου ημεδαπού. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του στο περιστατικό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος