Καλαμάτα: Σε διαδικασία έκπτωσης ο ανάδοχος του έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά

Σε διαδικασία έκπτωσης βρίσκεται ο ανάδοχος του πολύπαθου έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά στην Καλαμάτα το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Όπως σημείωσε ο ίδιος «έχει λήξει η ημερομηνία που θα έπρεπε ο εργολάβος της Αναγνωσταρά να κάνει συγκεκριμένες εργασίες, οπότε του έχει ήδη κοινοποιηθεί, με δικαστικό επιμελητή, η διαδικασία έκπτωσης από το συγκεκριμένο έργο.»

Ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε επίσης πως σε ανάλογη διαδικασία έκπτωσης βρίσκονται συνολικά οι ανάδοχοι 5 έργων που υλοποιούνται στο δήμο Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων και αυτός του έργου των ασφαλτοστρώσεων, για το οποίο ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε πως ο δήμος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε αυτό από τον Μάρτιο του 2021 και ενημέρωσε πως ήδη στελέχη υπηρεσιών του Δήμου βρέθηκαν στην Τρίπολη όπου κηρύσσεται έκπτωτος ο εργολάβος για την αγροτική οδοποιία, έργο προϋπολογισμού κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Σημείωσε πάντως πως «σε όλες τις περιπτώσεις θα κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται για οποιονδήποτε εργολάβο. Είμαστε δίπλα σε αυτούς οι οποίοι πραγματικά προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα, προφανώς τα ζούμε όλοι, ξέρουμε ότι έχουν δικαιώματα με την εξάμηνη παράταση, αλλά δεν πάει να πει ότι επί έξι μήνες δεν θα κάνουν τίποτα».

Σύνταξη: Βαγγέλης Ποτέας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος