Καλαμάτα: Ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση ζητούν από κοινού Δικηγορικός Σύλλογος, Πολεοδομία και ΤΕΕ (ηχητικό)

Συνέντευξη για το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη δόμηση εκτός σχεδίου, παρεχώρησαν χθες, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργέλης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Μεσσηνίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος και η Διευθύντρια Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας Σταυρούλα Αγρίου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στον νομικό και τεχνικό κόσμο και προβληματίζει τους πολίτες και όσους θέλουν να επενδύσουν ή έχουν υποβάλλει προτάσεις σε αναπτυξιακούς νόμους και σχέδια, καθώς στις περισσότερες πολεοδομίες της χώρας, έχει παγώσει η έκδοση αδειών.

Όπως τονίστηκε «μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης για την κατάθεση έως το Πάσχα μεταβατικής νομοθετικής ρύθμισης, περιουσίες απαξιώνονται, αγοραπωλησίες σταμάτησαν και επενδύσεις πάγωσαν. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει άμεση επίπτωση στους μικροϊδιοκτήτες, οι οποίοι αγόρασαν νόμιμα και τώρα βλέπουν την περιουσία τους να απομειώνεται»

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργέλης, μίλησε και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβά :

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος