Καλαμάτα: Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Κώστα Τοσίδη

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και αυτή τη χρονιά, προσφέρει στο κοινό της πόλης υψηλού επιπέδου συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα κιθάρας, διαλέξεις και masterclass, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη.

Τον θεσμό συνδιοργανώνουν από κοινού, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ο σύλλογος γονέων & φίλων των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ», η κοινωφελής επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Δήμος Καλαμάτας.

Μετά την πετυχημένη έναρξη του τον Νοέμβριο του 2022, με την τιμητική συναυλία για τον συνθέτη Γ. Νούση στην οποία συμμετείχαν 20 μουσικοί επί σκηνής, το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συνεχίζει τη δράση του, με το ρεσιτάλ κιθάρας και το masterclass από τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Κώστας Τοσίδης.

Οι θέσεις για το masterclass έχουν καλυφθεί ένα μήνα νωρίτερα και οι δεκαεπτά τυχεροί σπουδαστές κιθάρας από την Καλαμάτα και από άλλες πόλεις, θα συμμετέχουν σε αυτή την πολύ σημαντική δράση του Φεστιβάλ.

Την Κυριακή (5 Φεβρουαρίου 202) στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 23) θα πραγματοποιηθεί το ρεσιτάλ κιθάρας του Κώστα Τοσίδη. Πρόκειται για ένα μουσικό διάλογο ανάμεσα στον J.S.Bach και σύγχρονους συνθέτες.

Γενική Είσοδος : 5 ευρώ

Σύντομο Βιογραφικό του Σολίστ Κώστα Τοσίδη:

Ο Κώστας Τοσίδης ολοκλήρωσε με Άριστα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg στην τάξη των Eliot Fisk και Ricardo Gallen και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα με τον Marco Tamayo στο Klagenfurt Konservatorium. Το 2009 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με άριστα και γίνεται βοηθός του Eliot Fisk και φέτος ολοκληρώνει το Διδακτορικό του στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών. Είναι ιδρυτικό μέλος του πολυβραβευμένου κουαρτέτου Miscelanea Guitar Quartet και έχει στο ενεργητικό του πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με εξαιρετικούς συνθέτες όπως ο A.Ourkouzounov, ο Μ. Ι. Ηλίας, ο F.Gasull, ο M.Dottlinger, ο Γ .Παπακρασάς, ο M.Smaili και ο Γ. Νούσης. Θα παρουσιάσει έργα των J.S.Bach, A. Ourkouyounov, Γ. Νούση, Γ .Παπακρασά κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος