Καλαμάτα: “Ο Μπαμπάς της Νύφης” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας έχει αφιερώσει το φετινό Δεκέμβρη στην οικογένεια, στον πατέρα, στη μητέρα, στα παιδιά, στους οικογενειακούς δεσμούς, οι οποίοι δεν είναι πάντα στενοί, ούτε εύκολοι, ούτε και δεδομένοι, έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, έχουν τη φωτεινή αλλά και την σκοτεινή τους πλευρά. Αυτό το μικρό αφιέρωμα στην οικογένεια, συνεχίζεται την Τετάρτη (21 Δεκεμβρίου 2022) με την προβολή της ταινίας “Ο Μπαμπάς της Νύφης( Father of the Bride)” στις 9.00 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Μετά το γάμο της κόρης του Κέι (Ελίζαμπεθ Τέιλορ), ο δικηγόρος Στάνλεϊ Μπανκς (Σπένσερ Τρέισι) αναλογίζεται την ημέρα που του ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της κόρης του με τον Μπάκλεί Ντάνσταν (Ντον Τέιλορ) τρεις μήνες πριν. Η ανακοίνωση αυτή, έκανε τον Στάνλεϊ να αισθανθεί άβολα, αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι η κόρη του έχει πλέον φτάσει σε ηλικία γάμου. Η εμμονή του Στάνλεϊ για την τύχη της κόρης του, τον καθιστούν πρωταγωνιστή μιας σειράς κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Η ταινία Ο Μπαμπάς της Νύφης είναι κωμωδία παραγωγής 1950, σε σκηνοθεσία Βινσέντε Μινέλι. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Σπένσερ Τρέισι στον κεντρικό ρόλο, η Τζόαν Μπένετ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ντον Τέιλορ, η Μπίλι Μπερκ και ο Λίο Τζ. Κάρολ. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Έντουαρντ Στρίτερ, το οποίο διασκεύασαν για τη μεγάλη οθόνη οι Φράνσις Γκούντριτς και Άλμπερτ Χάκετ. Η ταινία προτάθηκε για τρία βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία έλαβε την 83η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος