Καλαμάτα: Προβολή της σπουδαίας ταινίας “Νοσφεράτου” με συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προβάλει την Τετάρτη ( 22 Φεβρουαρίου 2023) στις 21.00 στο Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο το εξπρεσιονιστικό βωβό αριστούργημα “Νοσφεράτου” του Μούρναου, εμπνευσμένο από τον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ, με συνοδεία πρωτότυπης, ζωντανής μουσικής από τον Μάνο Κιτσικόπουλο.

Πρόκειται για μία επετειακή προβολή με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του «Νοσφεράτου» που θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του σινεμά και ένα από τα κειμήλια του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος θεωρείται ένας από τους πολυδιάστατους πιανίστες της γενιάς του. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Max και Yianni Hallecker και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου με την πιανίστα Joanna MacGregor, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα μεταπτυχιακά προγράμματα «Μaster of Arts» (2013) και «ArtistDiploma in Piano Performance» (Level 8 Doctorate) (2017), αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο «DipRam award», ως την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία. Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει αποσπάσει υποτροφίες από τα Ιδρύματα: Ωνάση (δις), Athena Scholarship και Life Action Trust.

Ανάμεσα στις εμφανίσεις που πραγματοποίησε τη σεζόν 2019-2020, ξεχωρίζουν το ρεσιτάλ «The Sound of A dream» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αφιερωμένο στην σύγχρονη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Επίσης, η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Πιάνου της «Εναλλακτικής Σκηνής, Λυρική Σκηνή – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ενώ εξαιρετικές κριτικές απέσπασε η παράσταση «Θωρηκτό Ποτέμκιν» με έργα Ρώσων συνθετών, δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμό επί σκηνής, πάνω στην ομώνυμη ταινία (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Τέλος, ξεχωρίζει η συνεργασία του με την Συμφωνική Ορχήστρα της Μούρθια, στην Ισπανία, ερμηνεύοντας το 4ο κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν, υπό την διεύθυνση της Beatriz Fernandez.

Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και έχει συμπράξει ως σολίστ με σπουδαίες ορχήστρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος