Καλαμάτα: Προβολές ντοκιμαντέρ μέσω της δράσης Solar Cinema

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Καλαμάτας 2023, πραγματοποιεί προβολές ντοκιμαντέρ μέσω της δράσης Solar Cinema, ενός αυτόνομου κινητού ηλιακού κινηματογράφου που μπορεί να προβάλει ταινίες χωρίς να συνδέεται σε ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο Ελληνικός Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος, αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema Network, αποτελεί μια παράλληλη δραστηριότητα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, και έρχεται να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα σύγχρονα προβλήματα ανά τον κόσμο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς όλος ο εξοπλισμός του τροφοδοτείται 100% από ηλιακή ενέργεια.

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας σε περιοχές της Καλαμάτας και στη Θουρία, έχουν θεματικές που σχετίζονται με το περιβάλλον, με στόχο αφενός την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα όπως η ενεργειακή κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή κ.α., δημιουργώντας έτσι ένα πρόσφορο έδαφος για διάλογο πάνω στα καίρια και επίκαιρα αυτά ζητήματα.

Αντίστοιχα, στην Αρτεμισία στον Ταΰγετο, θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση για παιδιά ηλικίας 7-15 ετών.

Πρόγραμμα Προβολών

  • Τετάρτη 2 Αυγούστου | 21:30, Καλαμάτα στο Πάρκο Λιμενικού, προβολή του ντοκιμαντέρ Delikado (91’), ΗΠΑ 2022.
    Σκηνοθεσία: Karl Malakunas
  • Σάββατο 5 Αυγούστου | 18:00-20:00, Αρτεμισία, εκπαιδευτική δράση για παιδιά – 7 με 15 χρονών
    Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – Περιβαλλοντικός Περίπατος
    Ένας περίπατος στη φύση θα γίνει αφορμή συζήτησης για την οικολογία, τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια, την οικολογική κρίση, την κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη και τον καταναλωτισμό. Με εργαλείο ένα κινητό τηλέφωνο (τη φωτογραφική κάμερα, βίντεο κάμερα και την εγγραφή ήχου) τα παιδιά σε ομάδες θα κληθούν να καταγράψουν με κινούμενη ή στατική εικόνα ή με ηχητικό ντοκουμέντο τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Σκοπός του σεμιναρίου είναι τα παιδιά να προβληματιστούν πάνω στην αμφίδρομη και δεσμευτική σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με τον άνθρωπο, τη στιγμή που οι συνέπειες της οικολογικής κρίσης είναι πλέον ορατές.
  • Σάββατο 5 Αυγούστου | 21:00, Αρτεμισία, προβολή του ντοκιμαντέρ “Ο μανάβης” (82’), Ελλάδα 2013
    Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
  • Τετάρτη 9 Αυγούστου | 21:30, Καλαμάτα, Πλατεία Φραγκόλιμνας, προβολή του ντοκιμαντέρ “Eating Our Way to Extinction” (80’), Ηνωμένο Βασίλειο 2021
    Σκηνοθεσία: Otto Brockway & Ludo Brockway
  • Κυριακή 20 Αυγούστου | 21:00, Θουρία, προβολή του ντοκιμαντέρ “Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη” (59‘), Ελλάδα 2017
    Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος