Καλαμάτα: Πρωτοβουλία του Δήμου για καθαρές θάλασσες και παραλίες

Το χάρτινο σταχτοδοχείο που δημιούργησε το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, παρουσιάστηκε, σε συνέντευξη Τύπου, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων, Οχημάτων και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, τη Διευθύντρια Απορριμμάτων και Οχημάτων, Κοκκωνία Γιαννοπούλου, και τον Προϊστάμενο Τουρισμού, Νίκο Γιαννακόπουλο, που είναι και ο σχεδιαστής του.

Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε: “Πρόκειται για χάρτινο, οικολογικό, συναρμολογούμενο κώνο που οι καπνιστές αφού το χρησιμοποιήσουν, μπορούν στη συνέχεια ν’ αδειάσουν τα αποτσίγαρα σε κάποιον κάδο και να το επαναχρησιμοποιήσουν και εντάσσεται στη λογική – προσπάθεια να κρατήσουμε τις παραλίες χωρίς γόπες τσιγάρων. Ο Δήμος Καλαμάτας θα προσφέρει χιλιάδες οικολογικά χάρτινα σταχτοδοχεία που θα διανεμηθούν σε καταστήματα όλης της ακτογραμμής Καλαμάτας”.

Εξήγησε επίσης, ότι η δράση του Δήμου Καλαμάτας στοχεύει στην καταπολέμηση της ρύπανσης καθώς, σε αντίθεση με το χαρτί και τον καπνό του τσιγάρου που είναι βιοδιασπώμενα, το φίλτρο αποτελείται κατά 95% από συνθετικό πολυμερές οξικής κυτταρίνης, μια ουσία που διασπάται στο θαλασσινό νερό πολύ αργά (έως και 5 χρόνια), ενώ ταυτόχρονα ρυπαίνει το νερό με δηλητηριώδεις χημικές ουσίες όπως το κάδμιο, το αρσενικό και ο μόλυβδος.

Η προσπάθεια του Δήμου στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των χρηστών τσιγάρου, αλλά και στην άμεση βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής των παραλίων και των θαλασσών.

Τα χάρτινα σταχτοδοχεία θα διανεμηθούν επίσης σε εκθέσεις που θα συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και μέσω του «Μορέα» από τα διόδια, σε επισκέπτες της περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος