Καλαμάτα: Πρωτοβουλία για το ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” αναλαμβάνει ο δήμος

Πρωτοβουλία για την προστασία του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» αναλαμβάνει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε συνέχεια γνωστοποίησης καταγγελίας που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας (που είναι ο φορέας καταχώρισης του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ) Γιώργος Λαζόγιαννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού ΝΗΛΕΑΣ Γιώργος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Στέρνας και του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ – ΣΥΜΕΠΟΠ Σταύρος Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κινεί τη διαδικασία προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα οι αρμόδιες Ευρωπαϊκές Επιτροπές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλόπουλος, έχοντας επαφές με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με τους δημάρχους του νομού και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας συντάσσει επιστολή, την οποία και θα συνυπογράψουν οι τοπικοί φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, με αίτημα να υπάρξει ενεργή παρέμβασή τους ως θεματοφύλακες των Συνθηκών για την προστασία του ευρωπαϊκού προϊόντος «Elia Kalamatas» ΠΟΠ.

Υπενθυμίζεται ότι, εκκρεμεί στο ΣτΕ η προσφυγή του ΣΥΜΕΠΟΠ κατά της απόφασης του πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου (που διευρύνει την ονομασία της “Ελιας”) και η εκδίκαση της οποίας μετά από αλλεπάλληλες αναβολές έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου.
Επίσης, τόσο ο δήμος Καλαμάτας όσο και οι υπόλοιποι δήμοι με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων έχουν ταχθεί υπέρ των θέσεων των παραγωγικών φορέων του νομού.
«Είναι κρίσιμο η προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει να μη μείνει στη μέση. Ως Δήμος Καλαμάτας μπαίνουμε μπροστά και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί, ενωμένοι οι φορείς της Μεσσηνίας μπορούμε να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος