Καλαμάτα: Πρόγραμμα “Erasmus+ DocumAction” για νεόυς

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ διευρύνει ακόμη περισσότερο τους εκπαιδευτικούς του ορίζοντες με ένα πρόγραμμα “Erasmus+ DocumAction!” για νέους/ες 18-30 ετών σε συνεργασία με την ΚΑ.ΝΕ.

Μια νέα αρχή στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ γίνεται με τη διοργάνωση του προγράμματος DocumAction! που εντάσσεται στα προγράμματα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση και τη νεολαία της Ευρώπης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 7 διαφορετικές χώρες μαζί με την Ελλάδα, η Κροατία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία και Εσθονία με 42 συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στην πόλη της Καλαμάτας σήμερα Τρίτη (5 Οκτωβρίου), όπου θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες και θα γνωρίσουν την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Μέσα από το σεμινάριο θα συντάξουν ομάδες εργασίας, θα βρουν το θέμα, το σενάριο και τελικά θα γυρίσουν τα δικά τους ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα παρουσιαστούν στο τέλος του προγράμματος στις 14 Οκτωβρίου.
Μέσα από το πρόγραμμα θα μάθουν να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα, καθώς και βασικές αρχές του ντοκιμαντέρ, της σκηνοθεσίας αλλά και πρακτικές δεξιότητες σε σχέση με χειρισμό κάμερας και προγραμμάτων μοντάζ. Τέλος τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν την Καλαμάτα και να γίνουν πρεσβευτές της πόλης.

Το Κέντρο μετράει πάνω από 3 χρόνια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο χώρο του καθώς και σε σχολεία στην ευρύτερη Μεσσηνία με προβολές ντοκιμαντέρ και σεμινάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος