Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Την προφυλάκιση της 30χρονης Αλβανίδας και του 27χρονου Σαουδάραβα, που συνελήφθησαν την προηγούμενη Τρίτη στην Καλαμάτα, αποφάσισαν ομόφωνα η εισαγγελέας και η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για υπεξαίρεση αυτοκινήτων, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικιάσεως, για να παραλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες από σημεία στα σύνορα στον Έβρο και να τους μεταφέρουν προς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα καθώς και άλλες περιοχές στην Ενδοχώρα.

Η Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που νοίκιασαν από εταιρεία στην Καλαμάτα, προχώρησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη της 30χρονης Αλβανίδας και του 27χρονου Σαουδάραβα, την περασμένη Τρίτη 1η Νοεμβρίου, την ώρα που ενοικίαζαν αυτοκίνητο στην Καλαμάτα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση η γυναίκα, συνοδευόμενη από τον Σαουδάραβα, φέρεται πως ενοικίασε από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου, με πλαστά έγγραφα, 8 αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως στην Καλαμάτα, την Κόρινθο, τα Τρίκαλα, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό κυκλώματος διακινητών.

Τέσσερα από αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν παρατημένα κοντά στα σύνορα και στη Θεσσαλονίκη, ένα βρέθηκε κατεστραμμένο ενώ τρία εξ αυτών δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι είχαν προσπαθήσει τουλάχιστον άλλες δύο φορές να υπεξαιρέσουν αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως στην Καλαμάτα, πριν συλληφθούν απ’ τις αστυνομικές αρχές.

Η 30χρονη Αλβανίδα κατηγορούμενη φέρεται να ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, για να νοικιάζει τα αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ενώ ο Σαουδάραβας αρνήθηκε κατά την προανάκριση όλες της κατηγορίες.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν σήμερα ενώπιων των ανακριτικών αρχών για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και η ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος