Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 3 Λιβανέζοι για παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Την προφυλάκιση τριών Λιβανέζων ηλικίας 32, 47 και 51 ετών, οι οποίοι φέρονται να ήταν οι χειριστές του ξύλινου σκάφους, με το οποίο οι πρόσφυγες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Λίβανο με προορισμό την Ιταλία, αποφάσισαν οι ανακριτικές αρχές της Καλαμάτας, μετά τη χθεσινή απολογία τους στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν με ακόμα 89 πρόσφυγες και μετανάστες, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, 65ΝΔ της Πύλου και αφού αρχικά διασώθηκαν από φορτηγά πλοία στη συνέχεια το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου και φιλοξενήθηκαν προσωρινά.

Νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην πλειονότητα τους οι πρόσφυγες αποχώρησαν με προορισμό κέντρο υποδοχής Μεταναστών στη Μαλακάσα της Αττικής ενώ στην Καλαμάτα παρέμειναν 6 ζευγάρια με μικρά παιδιά τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά στα δημοτικά Υπνωτήρια της πόλης.

Τη φροντίδα τους έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες Πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος